klíma tisztítás házilag

Klímatisztítás házilag

Tombol a nyár. 30 fok hőség. Akinek van klímája nagyüzemben működteti és próbálja túlélni a hőséget. Legalábbis így érezheti magát, ha úgy van vele, mint én is, hogy nem bírja a meleget.

Ilyenkor hálát adok a jóistennek, hogy beszereltettem a klímát a lakás felújításakor. Úgy tűnik, hogy a klíma már széria felszerelés kell, hogy legyen a lakásokban. De  a klíma tisztítás kényes kérdés!

Egy ismerősöm nem csak hűtésre, de fűtésre is használja. És jobban kijön, mint gázfűtéssel. (Fűtés klímával? Megéri? cikkünk itt olvasható konkrét számokkal alátámasztva.) Néha én is fűtök vele, ha több napig nem vagyunk itthon télen és gyorsan kell meleget csinálni, amíg a központi fűtés felfűti a lakást.

Szóval használjuk a klímát hűtésre, fűtésre. Lehet, hogy te is így vagy vele, ugye?

Azonban, mint minden háztartási eszközt, a klímatisztítás nem elhanyagolható. Sőt! Néha karban tartani is szükséges.

Érdemes ehhez szakembert hívni, főleg a klíma karbantartáshoz (Klímatisztítás vs. klímakarbantartás cikkünket itt találod). Néha azonban előfordul, hogy ezt nem tudod megtenni. Ilyenkor se hanyagold el legalább a klíma tisztítást.

Miért fontos a klímatisztítás? Itt tudod elolvasni.

Klímatisztítás házilag. hogyan csináld?

  • Áramtalanítsd a készüléket.
  • Létrára kell majd állnod, mivel a készülék beltéri egysége valószínűleg magasan helyezkedik el. Ha nem bírod a magasat, vagy nincs megfelelő létrád, akkor inkább hívj szakembert!
  • Hajtsd fel a fedőlapot! Ez alatt találod a szűrőket.
  • A szűrőket óvatosan vedd ki a klíma készülékből. Vigyázz, hogy a lamellákat ne sértsd meg! A szűrők jobbára műanyagból vannak. Langyos, szappanos vízben mosd le őket és tedd félre száradni!
  • Néhányan ajánlják azt, hogy a klímából a port porszívóval távolítsd el. Ez a létrán állva kisebb bűvészmutatványnak felel meg, ezért nem biztos, hogy a házi tisztításnál ez ajánlott. Ezt mi karbantartáskor elvégezzük.
  • Szaküzletben megvásárolható klímatisztító spray segítségével tudod a fertőtlenítő tisztítást elvégezni. Fújd be a spray tartalmát a lamellákhoz, illetve ahol a levegőt a klíma beszívja. Hagyd rajta a tisztító folyadékot.
  • Tedd vissza a szűrő betétet és csukd le a fedelet!
  • Kapcsold be a klímát és járasd hűtési fokozatban legalább 4-5 percig. Ekkor a lerakódott és elpusztult bacik távoznak. Ezért szellőztess is közben!
  • Vannak olyan tisztító sprayk, amelyeket eleve a bekapcsolt klíma lamellái illetve beszívó nyílásába kell fújni és úgy járatni. Nézd meg a szer leírását!
klíma tisztítás

Rendeld meg most a klímád tisztítását!

24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot!

Ha tetszett, oszd meg a cikket!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on google
Share on email

Iratkozz fel Youtube csatornámra a képességfejlesztő videókért!

Kövess a
Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?