Készen állunk arra, hogy segítsünk!

Klímatisztítás

Megbízhatóság

Garancia

minőség

KLÍMATISZTÍTÁS BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE, FEJÉR MEGYE

Miért kell a klíma berendezéseket, légkondikat időszakonként tisztítani?

klíma készülék garanciájának a megőrzéséért a garancia időn belül évente egyszer mindenképp szükséges a szakember által elvégzett klímatisztítás / karbantartás.

A klíma tisztítása rendkívül fontos, mert a nem szükségszerűen karbantartott légkondicionáló berendezés betegségeket okozhat. Ez az első és legfontosabb szempont, ami a munkafolyamat szükségességét alátámasztja. Számos gomba és baktériumfaj is megtalálható egy-egy használatban lévő készülékben, hiszen ezek a fajok rendkívül kedvelik a nedves, párás helyeket és tisztítás hiányában veszélyes mértékben elszaporodhatnak. A berendezés használata során jelentkező komolyabb légzőszervi tünetek, mint torokfájás, rekedtség, nehézlégzés, mellkasi fájdalom, akár figyelmeztető jelek is lehetnek. Mindezeket a karbantartott készülékek nem okozhatják, tisztítás nélkül viszont egészségtelen levegő kerül légterünkbe, amit belélegzünk.

Klímatisztítás gyakorisága

Hogy milyen gyakran kell tisztítani a klímát, az a klíma használatától és attól a környezettől függ, amelybe beszerelték. Ebből következik az is, hogy nincs arany szabály arra, hogy milyen rendszeres legyen a tisztítás gyakorisága.
A klímát keveset használó családoknak, jól szigetelt házak esetében lehetséges, hogy ritkábban kell elvégeztetni a klíma tisztítás műveletét.

Érdemes klímát tisztítani téli-nyári, nyári téli átálláskor, különösen, ha klímával fűtenek. (Fűtés klímával? Megéri?)

Ellenben olyan cégeknél, ahol rendszeresen, nagy üzemben működik a berendezés, az évi egy klíma tisztítás még kevés is lehet. A légkondi tisztítás gyakorisága komoly kérdés, hiszen az elhanyagolt tisztítás komolyan visszaveti a légkondicionáló berendezés  hűtőteljesítményét és veszélyezteti a munkavállalók egészségét. A cégeknek rendelkezniük kell tisztítási/karbantartási tervvel. (ÁNTSZ módszertani levél)

A legtöbb háztartásban elég, ha átálláskor, de legalább évente gondoskodunk a klíma tisztításáról, amit a legkönnyebben úgy tehetünk meg, hogy kihívjuk a klímaszerelőt, viszont ezt sokan spórolásból elkerülik és inkább maguk oldják meg a feladatot. Hogyan csináld? Klímatisztítás házilag cikkünkben megtalálod.

Honnan tudhatjuk meg, hogy azonnali klímatisztítás szükséges?

 • szem irritáció,
 • légúti megbetegedések (köhögés, tüsszögés),
  Ezekben az esetekben egészségünk megóvása érdekében a tisztítás elvégzéséig inkább ne használjuk a légkondit!
 • a gép zajosabb működése,
 • a készülék teljesítményének hanyatlása.

Ha a fentiek közül bármelyiket tapasztalja, nem szabad halogatni az azonnali klímatisztítást, hiszen saját egészségét, vagy a berendezés tönkremenetelét kockáztatja!

Hogyan is zajlik a szakembereink által elvégzett szakszerű klímatisztítás?

Először a beltéri egység ventillátor lapátjait szabadítjuk meg a szennyeződésektől és gombaölő spray-vel permetezzük a lamellákat. A szűrők tisztítása is elengedhetetlen. 

Karbantartásukhoz baktérium és gombaölő oldatot használunk. Ezzel javul a légkondicionáló berendezés által előállított levegő minősége, ami az allergiások számára nagy könnyebbséget jelenthet, hiszen a légtérbe kerülő porszemcsék és szennyeződések irritálhatják a nyálkahártyát.

A fűtő funkciót ellátó berendezéseken még a tél beállta előtt érdemes elvégezni a tisztítást. A karbantartott készülék minden évszakban kevesebb energiát fogyaszt a működés során.

A megrendelők igényeit maximálisan figyelembe vesszük, törekszünk a gyors és pontos munkavégzésre. Ajánlatkérés esetén rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, időpontot egyeztetünk.

Árajánlatunk alapján, ami rejtett költségeket nem tartalmaz, azonnal eldöntheted, hogy megrendeled-e a tisztítási, karbantartási, esetleg egyéb szerelési munkálatokat. Az esetleges javítások díjai természetesen a meghibásodás okától, a beszerzendő alkatrészek áraitól függnek. 

Az elvégzett munkára természetesen garanciát vállalunk. 

klima-tisztítás

Klímatisztítás

A megbeszélt időben érkezünk és rejtett költség nélkül végezzük el a munkát!
HUF 12 000
 • Mit tartalmaz a klímatisztítás?
 • Beltéri egység szűrőinek tisztítása.
 • Beltéri egység gombaölő kezelése.
 • Kültéri egység lamelláinak tisztítása
 • A hűtőközeg töltet mennyiségének ellenőrzése

kérj időpontot most!